Tranzacționarea camerelor,

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei ANRE a tranzacționarea camerelor in dezbatere publica un proiect de regulament si doua proiecte de proceduri privind tranzactionarea pe pietele centralizate de gaze naturale administrate de Bursa Romana de Marfuri BRMdesi parlamentarii din Comisia de Industrii a Camerei Deputatilor vor ca OPCOM sa fie singura companie care sa detina licenta de operare a bursei locale de gaze naturale. In perioada decembrie aprilieBursa Romana de Marfuri S.

Potrivit sursei citate, la sediul ANRE au avut loc o serie de intalniri cu reprezentantii BRM, pentru clarificarea anumitor probleme prezentate in aceste documente.

tranzacționarea camerelor bonusuri și câștiguri online

O modificare cu caracter de noutate consta in introducerea serviciilor de Contraparte Centrala Casa de Clearing pentru tranzactii realizate pe platforma electronica a BRM. Contrapartea centrala are rolul de a garanta buna tranzacționarea camerelor a procesului de decontare intre clienti prin interpunerea intre acestia, precum si prin sistemul de garantii aplicat participantilor la piata centralizata.

Legea energiei si a gazelor naturale din prevede, in privinta pietelor centralizate de energie electrica, ca este acordata o singura licenta pentru operatorul pietei de energie electrica. In urma cu o luna, Comisia de Industrii a Camerei Deputatilor a introdus in raportul la proiectul de aprobare a unei OUG adoptate de Guvernul Ciolos anul trecut, de modificare a Legii energiei, un amendament potrivit caruia si pentru operatorul pietei de gaze naturale va exista o singura licenta, care urmeaza sa fie acordata tot OPCOM.

tranzacționarea camerelor tranzacționare după știri

Raportul nu a fost inca adoptat si trimis plenului Camerei de tranzacționarea camerelor Comisie. Reprezentantii BRM au protestat dur, in mai multe randuri, fata de intentia deputatilor din Comisia de Industrii de a acorda doar OPCOM licenta de operare a pietelor centralizate de gaze naturale.

In plus, intr-o scrisoare adresata luna trecuta sefului Comisiei, deputatul Iulian Iancu, de catre Directoratul General pentru Energie al Comisiei Europene, se arata ca acordarea statutului de operator unic al pietei centralizate de gaze naturale OPCOM este inoportuna, dat fiind lichiditatea mai mare din prezent de pe Bursa Romana de Marfuri, operator care ar urma sa fie eliminatt de pe piata in cazul in care sunt adoptate amendamentele Comisiei de Industrii a Camerei Deputatilor.

tranzacționarea camerelor cum să câștig bani dacă sunt student

Foarte recent, Benedikt Klauser de la DG Energy din cadrul Comisiei Europene a declarat, intr-o conferinta la Bucuresti, ca propunerea de a obliga producatorii din Romania sa comercializeze tranzacționarea camerelor productia de gaze pe o singura platforma de tranzactionare ar avea un efect negativ asupra functionarii pietei si ar descuraja tranzacționarea camerelor impiedica functionarea eficienta a exporturilor.

Tranzactionarea pe pietele centralizate de gaze naturale s-a intensificat anul acesta, dupa ce, prin ordonanta adoptata de Guvernul Ciolos toamna trecuta, a fost introdusa in legislatie si obligativitatea furnizorilor de a cumpara gaze de pe burse, tranzacționarea camerelor care nu exista pana atunci. OUG-ul a reiterat si obligatia de vanzare pe pietele centralizate a producatorilor de gaze.

tranzacționarea camerelor opțiuni strategii profitabile

OUG nr. Volumul de gaze tranzactionat pe pietele centralizate in primele luni ale acestui an, echivalent cu peste 15 milioane de MWh, a depasit totalul anului aferent aceluiasi segment al pietei.

tranzacționarea camerelor opțiunea binară este doar shmakov

înregistrări