Opțiune condiționată

Configurați redirecționarea condiționată în Windows Server R2

opțiune condiționată

Autor: admininfo. Este interesant să știm tot potențialul pe care îl opțiune condiționată profita din acest program, astfel încât să putem profita din plin de toate funcțiile și funcțiile sale.

opțiune condiționată

De această dată vom vorbi despre formatul condițional care ne va permite să definim un format specific pentru un set de celule care îndeplinesc o condiție specifică, de exemplu, ca o cifră să fie mai mică decât alta, etc. Să vedem cum, într-un mod simplu și dinamic, putem seta diferite tipuri de formatare condiționată în Excel și Excel Accesați fila Formatare condiționată Excel și Excel Pasul 1 În Excel și Excelopțiunea Formatare condiționată se găsește în fila Acasă câmpul Stiluri Pasul 2 Afișând această filă avem următoarele opțiuni disponibile.

opțiune condiționată

Evidențiați regulile celulelor Această opțiune ne permite să comparăm între diferite valori și să determinăm aspecte precum: este mai mare sau mai mic decât, este între x și valoare, text conține un cuvânt etc. Reguli superioare sau inferioare Această regulă ne permite să definim valori mai mici sau mai mari decât cele determinate cu aspecte precum media, cele 10 valori inferioare, cele 10 valori mai mari decât cele indicate etc.

Cum se aplică formatarea condiționată în Excel 2016 și Excel 2019

Bare de opțiune condiționată Această regulă ne permite să definim aspectul barei, fie în culori gradiente, fie în culori solide. Cantar de culori Această regulă ne permite să stabilim o anumită culoare pe fiecare celulă Seturi de pictograme Folosind această regulă, putem reprezenta datele sub formă de icoane pentru a atrage atenția asupra a ceea ce prezentăm.

În plus, avem următoarele opțiuni: Nouă regulă Ne permite să creăm o regulă personalizată Ștergeți regulile Această opțiune ne permite să ștergem regulile definite pentru opțiune condiționată set de celule sau întreaga foaie în general Gestionează regulile Această opțiune ne permite să definim parametrii cum să faci o mulțime de bani în secret regulile stabilite.

Power BI permite utilizatorilor să acceseze formatarea condiționată pentru tabele. Vă permite să specificați culori de celule personalizate pe baza valorilor celulelor și a altor valori sau câmpuri. Cu toate acestea, unii utilizatori au raportat că asta nu poate găsi o formatare condiționată în serviciile Power BI și clientul Desktop în forumurile comunității PowerBI. Salutare tuturor Din câte știu, formatarea condiționată a apărut în cele din urmă în actualizarea din mai a PBI Desktop. Acum am actualizarea din iunie și nu o pot vedea nicăieri!

În continuare vom vedea cum să utilizăm fiecare din aceste reguli. Evidențiați regulile celulare Excel și Excel Pasul 1 Pentru acest exemplu, am selectat gama de celule D2 până la D7. Când selectăm opțiunea Reguli de celule evidențiate, avem următoarele opțiuni: Pasul 2 Acolo putem defini ce parametru să folosim pentru a evidenția celula peste celelalte.

opțiune condiționată

În acest exemplu vom folosi opțiunea Enter și vom defini că celulele evidențiate sunt cuprinse între 10 și Apăsând această opțiune, vom vedea următoarele: Acolo vom defini următoarele: Gama de valori analizate de Excel pentru a afișa rezultatul În câmpul cu care trebuie să definim cum va opțiune condiționată celulele evidențiate, putem alege una dintre opțiunile disponibile sau să opțiune condiționată creăm pe ale noastre folosind opțiunea Format personalizat.

Putem vedea previzualizarea rezultatului în celulele care îndeplinesc parametrii. Reguli de sus sau de jos Excel și Excel Pasul 1 În continuare cu aceeași gamă de celule selectate, acestea sunt opțiunile opțiune condiționată această regulă: Pasul 2 Acolo putem alege între ce valori să fie afișate, dacă cele 10 mai mari decât valoarea definită, cele 10 inferioare, valori peste medie etc.

opțiune condiționată

Pentru acest exemplu, am ales opțiunea peste medie În acest caz, Excel adaugă toate valorile celulelor, ia media lor așa cum vedem în partea de jos și toate valorile care sunt peste această valoare, în acest caz Bare de date și Excel Continuând cu același interval, bara de date va afișa o reprezentare vizuală a fiecărei valori în format de bară. Putem defini culoarea dorită astfel încât datele noastre să fie reprezentate ca grafice cu bare.

Scări de culori Excel și Excel Cu această regulă putem crea un mediu vizual care se schimbă pe măsură ce datele au fost modificate, acest lucru este foarte util atunci când gestionăm informații variabile, cum ar fi vremea, piața bursieră etc. Set de pictograme Excel și Excel Pasul 1 Această regulă este foarte interesantă atunci când trebuie să reprezentăm grafic starea anumitor date, de exemplu notele unui student, vânzările medii etc.

opțiune condiționată

Pasul 2 În acest caz, putem face clic pe opțiune mai multe reguli pentru a vedea cum putem seta parametrii în acest scop Pasul 3 Rezultatul obținut este următorul: Vedem cum formatul condiționat este de mare ajutor pentru a reprezenta grafic sau rezumat o cantitate mare de informații fără prea mult efort și cu avantajele mari ale asistentului Excel, care ne vor fi de mare ajutor tuturor în sarcinile zilnice cu foile de calcul.

În cazul în care doriți să aflați mai multe detalii despre acest lucru, puteți introduce asistența Office.

Puteți utiliza formatarea condiționată pentru a format celule non-blank, valori peste sau sub pragurile setate, sau chiar formule personalizate. În acest tutorial, vă voi analiza cum să evidențiați celulele care conțin text specific. Evidențiați gama de celule la care doriți să aplicați formatarea condiționată. În Reguli de format condiționat panoul apare în partea dreaptă a ecranului. Clic Adăugați o nouă regulă.

înregistrări