Baza simbolică

Putere simbolică - Wikipedia

baza simbolică

Violența simbolică[ modificare modificare sursă ] Violența simbolică este cu putință fiindcă cei care dețin puterea au legitimitate în contextul unor practici încetățenite. Celelalte culturi diferite sunt delegitimate, marginalizate sau excluse.

baza simbolică

Feminismul poate să tindă el însuși spre violență simbolică atunci când își adjudecă prerogativa de a reprezenta experiențele și interesele femeilor în general, fără să țină cont de contexte particulare.

Capital cultural[ modificare modificare sursă ] Bourdieu face o analiză a tipurilor de capital : cel economic, cel cultural și cel social. Clasa dominantă are acces la toate formele.

baza simbolică

Intelectualii au acces mai ales la capital cultural. Capitalul social este baza simbolică important pentru exercitarea puterii și rezistența față de putere. El este în funcție de densitatea rețelei de relații influente pe care le are individul sau grupul prin familie, prieteni, alianțe de căsătorie, asociații, voluntariat.

baza simbolică

Unele din aceste rețele de capital social sunt dezvoltate preponderent de către femei. Bourdieu, Pierre,Simțul practic, trad.

baza simbolică

Rodica CarageaIași: Institutul European.

înregistrări